Cursusaanbod AGILITY CURSUS BASIS CURSUS BASIS GEVORDERDEN CURSUS COMBI CURSUS Duo-Coaching PRIVE TRAINIGEN PUPPY CURSUS Pre pup-puber

AGILITY CURSUS

Deze enorme leuke tak van Hondensport is voor Cursisten die een hond hebben van zeker 12 a 14 maanden oud.
Het is band versterkend en je hond krijgt er meer zelfvertrouwen van.
Het is belangrijk dat je hond fysiek gezond is en volgroeid, sociaal is naar mens en hond, en enige vorm van commando’s kent zoals hierkomen en wachten.
Meld jij je aan bij de Behendigheid, ofwel Agility?

Een leuke sport waarbij de hond op aanwijzing van de eigenaar allerlei hindernissen neemt, nauwkeurigheid en snelheid gaan hierbij hand in hand. Maar snel of niet, plezier voor eigenaar en hond staan voorop. Na een aantal lessen behendigheid zul je merken dat de relatie, die je met je hond hebt opgebouwd, zich verder verdiept: jullie worden een team! Een team dat echt moet samenwerken.

De hond moet leren dat hij het spel samen met de geleider doet en de geleider moet leren dat de hond let op elke beweging die hij zet. Je moet dus zelf goed letten op je eigen lichaamshouding, voor beiden een leuke uitdaging om aan te gaan.
De hond kan in behendigheid zijn capaciteiten benutten en zo een uitlaatklep vinden voor zijn energie en intelligentie.
Tevens is de hond aan het werk in een groep, zodat voortdurend gewerkt wordt aan het sociale gedrag.
De begeleiders zitten ook niet stil! Bij behendigheid kunnen geleiders werken aan hun lichaamsbeheersing en coördinatievermogen.

Voor welke hond?

Je mag met behendigheid starten wanneer de hond lichamelijk volgroeid is. Kleinere rassen vanaf 1 jaar, en de grotere rassen vanaf ongeveer 14 maanden zijn welkom in onze cursus behendigheid. Het is ook belangrijk dat ze gehoorzaam zijn. Daarom is het van belang dat je met je hond een cursus gehoorzaamheid hebt gevolgd bij Denk Honds. Dit houdt in dat je hond kan zitten, wachten, en dat de hond komt wanneer deze geroepen wordt. Natuurlijk zijn honden geen robots (gelukkig maar) dus dat ze een keer met iets anders bezig zijn kan voorkomen. Maar dat mag geen gewoonte zijn! Ook heel belangrijk is dat de hond sociaal is naar andere honden en mensen, zeker omdat de hond veel los loopt. Iedereen moet zich namelijk veilig voelen op het veld tijdens het trainen. Ook heel belangrijk is de gezondheid van de hond, hij moet een goede conditie hebben en geen problemen aan bv heupen of hart.

Voor welke cursist?

Bij Denk Honds snuffel je aan deze tak van sport om te kijken of jouw hond en jijzelf het leuk vind en het fysiek vol te houden is. Wil je trainen op wedstrijdniveau, dan verzoeken wij je elders een kijkje te nemen.

Deze cursus is voor honden die een Basis Gevorderden en Gevorderden Cursus hebben gevolgd bij onze Hondenschool. Heb je elders meegedaan aan deze sport? dan bespreken we jullie niveau. Dit is geen instroom cursus maar een vaste reeks trainingen op ons omheinde 2000 m2 veld in Elspeet.

Om de kwaliteit hoog te houden train je met je hond in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers

Tarieven en Tijden

6 trainingen van 45 minuten € 87,-

Start op dinsdagavond in maart 2022

(nieuwe reeksen starten weer voorjaar 2023)

Maximaal 6 deelnemers per groep.

Basis Cursus

Nog geen hondentraining gevolgd bij Denk Honds? Of heb je een asiel hond uit binnen / buitenland? Of kom je bij een andere hondenschool vandaan? Geen probleem!

Dan stroom je in bij onze Basis Cursus. Je komt in een groep te trainen wat bij jou en je hond aansluit. Ieder traint op zijn eigen niveau. Krijg inzicht in je hond en leer Honds te gaan Denken!

Deze cursus is voor honden die nog geen andere cursus hebben gevolgd bij onze Hondenschool.

Tarieven en Tijden

7 praktijk trainingen van 50 minuten (incl 1 kennismaking les en een trainingsmap) € 119,50

Minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers per groep

Contactformulier:

Deze website is beschermd door reCAPTCHA, de Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Martin Weijmer Bruidsfotograaf